Internațional

Serviciile secrete ucrainene continuă descinderile în bisericile rusești: Ceva asemănător făcea și Stalin

Serviciul de Securitate al Ucrainei (SBU) a efectuat percheziții pe teritoriul Seminarului Teologic din Poceaiv, regiunea Ternopil, precum şi la Episcopia din Ivano-Frankivsk a Bisericii Ortodoxe Ucrainene subordonate Patriarhiei Moscovei.

Potrivit unui comunicat resmis de SBU, în timpul perchezițiilor a fost găsită literatură care neagă existența poporului ucrainean, limba ucraineană și dreptul Ucrainei la statalitate. De asemenea, materialele respective subliniază că Ucraina este un stat creat artificial. Cea mai mare parte a literaturii aparţine unor autori ruşi, materialele fiind tipărite de tipografii ruseşti.

Modelul de acțiune adoptat de statul ucrainean nu diferă cu nimic de acțiunile armatei sovietice eliberatoare conduse de Iosif Stalin. Aceste acțiuni s-ar putea întoarce ca un bumerang împotriva regimului condus de Volodimir Zelenski.

Nici în România nu au lipsit astfel de activități. Nicolae Ceaușescu a ordonat distrugerea bisericilor, în special cele din Capitală, și, știm cu toții cum a sfârșit în ziua de Crăciun.

Cimpoi Adrian

Cimpoi Adrian este absolvent al Universității din București. După o perioadă în care a fost redactor și reporter pentru un post de televiziune, a decis să-și continuie drumul în presa scrisă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button