Economie

Iași: Centrala pe cărbune de la Holboca va fi repusă în funcțiune

A doua navă încărcată cu cărbune, ce va fi destinată funcționării CET-2-Holboca-Iași, a ajuns în Portul Constanța, anunță Agenția de presă Rador.

Primarul Iașului, Mihai Chirica, a afirmat că se desfășoară ultimele pregătiri pentru a fi repornită activitatea la CET-2-Holboca. Pe lângă agent termic instalațiile vor furniza și curent electric în sistemul energetic național, a mai spus Mihai Chirica.

„Facem niște eforturi extraordinar de mari pentru a asigura finanțarea transportului cărbunelui dinspre Constanța spre Iași. Se plătește navetă, cu navetă, ne costă aproximativ 7 milioane de dolari câte un lot pe care îl transportăm către Iași, de aproximativ 13-14 mii de tone”, spune primarul.

În prezent, cele aproape 23.000 de apartamente, racordate la sistemul centralizat de încălzire, beneficiază de agentul termic produs de CET-1-Iași, care funcționează pe gaz metan. Mihai Chirica.

„În momentul de față avem 22.864 de apartamente alimentate, 61 de locuințe individuale, 304 agenți economici, 307 instituții publice, spunem noi, destul de mult, cu o sarcină termică care depășește 188 de mii de gigacalorii pentru un sezon rece”, a mai declarat Mihai Chirica.

Cimpoi Adrian

Cimpoi Adrian este absolvent al Universității din București. După o perioadă în care a fost redactor și reporter pentru un post de televiziune, a decis să-și continuie drumul în presa scrisă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button