Politică

Politicienii care au liberalizat piața energiei trebuie arestați pentru acest jaf național: Prețuri record la energie electrică

Politicienii români care au liberalizat abuziv piața energiei trebuie arestați și puși să plătească pentru distrugerea economiei naționale și jefuirea populației prin facturile exorbitante la energie. Noua putere de la București va avea obligația morală de a reintroduce pedeapsa pentru subminarea economiei naționale. Jaful trebuie oprit, iar cei care au dus țara spre pierzanie în ultimii 32 de ani să facă un pas în spate.

Preţul mediu al energiei electrice cu livrare în ziua de marţi a atins un nou record istoric, de peste 3.000 de lei/MWh, fiind cel de-al doilea preţ ca mărime pentru această zi din Europa, după cel din Ungaria. Preţuri de peste 610 euro/MWh s-au înregistrat şi pe alte pieţe regionale.

Preţul mediu al energiei cu livrare în ziua de miercuri de pe piaţa pentru ziua următoare, pe care se tranzacţionează un volum echivalent cu peste 50% din consumul intern, a fost stabilit la 3.008 lei/MWh (sau 616 euro/MWh).

Un nou record istoric a fost înregistrat şi în ceea ce priveşte preţul orar, de 3.880 lei/MWh, pentru intervalul orar 19-20, notează Profit.ro.

Cimpoi Adrian

Cimpoi Adrian este absolvent al Universității din București. După o perioadă în care a fost redactor și reporter pentru un post de televiziune, a decis să-și continuie drumul în presa scrisă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button