Internațional

VIDEO Jumătate dintre locuitorii Kievului încă nu au electricitate

Administrația orașului Kiev informează vineri dimineață că, după atacul cu rachete rusești din 23 noiembrie, 50% dintre locuințele din oraș „funcționează în regim de pană de curent de urgență”, potrivit BBC. Pe rețelele sociale au apărut imagini impresionante cu o familie din Kiev care a venit la o benzinărie pentru a putea conecta la priză inhalatorul de care fetița lor avea nevoie pentru a respira.

Alimentarea cu apă, după cum informează autoritățile municipale, a fost restabilită în totalitate, dar încălzirea este abia în curs de restabilire.

Joi seară, primarul Kievului, Vitali Klitschko, a declarat că 60% dintre locuitorii capitalei erau fără electricitate la acel moment.

O familie din Kiev a venit la o benzinărie (unde există curent electric) pentru a putea conecta la priză inhalatorul de care fetița lor are nevoie pentru a respira.

Oamenii scandează „Slava Ucraina!” în momentul în care alimentarea cu energie electrică este restabilită pe malul stâng al Kievului

Locuitorii din Kiev cântă imnul național în momentul în care luminile încep să se reaprindă în oraș

Filarmonica din Kiev cântă, pe întuneric, lucrarea emblematică „Ucraina este, Ucraina va fi”.

Reacția locuitorilor din Kiev când au fost aprinse luminile după mai bine de o zi de pană de curent. „Putin – khuylo!”

Cimpoi Adrian

Cimpoi Adrian este absolvent al Universității din București. După o perioadă în care a fost redactor și reporter pentru un post de televiziune, a decis să-și continuie drumul în presa scrisă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button