Internațional

Fostul președinte al Georgiei, Mihail Saakaşvili, ar fi fost otrăvit

Medicul și șeful ONG-ului Empatia, Mariam Djişkariani, a declarat că o analiză efectuată recent a depistat prezenţa a trei metale grele în corpul fostului președinte al Georgiei, Mihail Saakaşvili.

În opinia lui Mariam Djişkariani, aceasta poate indica faptul că fostul lider georgian ar fi otrăvit, relateaza Agenţia de presă RIA NOVOSTI preluata de Rador.

Mariam Djişkariani a remarcat că Saakaşvili cel mai probabil a fost otrăvit. Medicul a indicat că el și colegii săi străini care au efectuat examinarea așteaptă o confirmare a acestui fapt: ‘A fost supus torturii, unor tratamente inumane și, probabil, a existat o încercare de a-l otrăvi… În părul lui au fost găsite trei metale grele’, a explicat expertul.

Doctorul i-a cerut, de asemenea, președintelui Georgiei, Salome Zurabişvili, să-l ierte pe politician și să-i salveze viața.

La rândul său, avocatul lui Saakaşvili, Şalva Kaceapuridze, le-a spus reporterilor că, dacă în cele din urmă se va confirma că a fost otrăvit, atunci activiștii pentru drepturile omului și membrii familiei fostului președinte vor trebui să apeleze la corpul diplomatic cu o cerere de eliberare.

Mihail Saakaşvili a îndemnat publicul să nu speculeze cu privire la posibila sa otrăvire cu metale grele, inclusiv cu mercur.

Cimpoi Adrian

Cimpoi Adrian este absolvent al Universității din București. După o perioadă în care a fost redactor și reporter pentru un post de televiziune, a decis să-și continuie drumul în presa scrisă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button