Politică

AUR: Majorarea salariului minim brut nu rezolvă problema sistemică, ci doar întreţine o masă de manevră în cheie electorală

Alianţa pentru Unirea Românilor (AUR) atrage atenţia că decizia Guvernului Ciucă privind majorarea salariului minim brut nu rezolvă problema sistemică, ci doar întreţine o masă de manevră în cheie electorală. Soluţia corectă ce oferă predictibilitate şi stabilitate este cea propusă de AUR, susține alianța, ca venitul minim garantat să fie în concordanţă cu coşul minim de consum.

Parlamentarii AUR au propus, recent, racordarea coşului minim de consum la salariul minim, astfel încât să nu mai existe o discrepanţă între suma de care un român are nevoie pentru a supravieţui şi veniturile pe care le obţine. Ţara noastră se află la coada clasamentului în ceea ce priveşte salariul minim pe economie, valoarea acestuia reuşind cu greu să acopere cheltuielile pe o lună, în contextul creşterii preţurilor la energie şi alimente de bază, precizează formaţiunea într-un comunicat oficial.

De asemenea, AUR solicită guvernului Ciucă să reducă taxarea muncii, pentru că suntem una dintre ţările europene cu taxarea cea mai mare a muncii. ”În loc de impozitarea oamenilor care muncesc şi în loc de hăituirea firmelor, puţine aşa cum sunt ele în România, soluţia corectă este taxarea pe resurse, taxarea pe tot ce înseamnă valoare, taxarea pe terenuri şi taxarea tuturor companiilor care desfăşoară activităţi economice în România”, mai spune AUR.

Cimpoi Adrian

Cimpoi Adrian este absolvent al Universității din București. După o perioadă în care a fost redactor și reporter pentru un post de televiziune, a decis să-și continuie drumul în presa scrisă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button