PoliticăRepublica Moldova

România a reușit să convinga Bruxelles-ul ca Unirea e unica soluție pentru securizarea graniței UE în sud-estul Europei

În contextul războiului, România a reușit să convinga Bruxelles-ul ca Unirea cu Basarabia e unica soluție pentru securizarea graniței UE în sud-estul Europei. Bombardamentele rusești au lăsat Republica Moldova într-o pană de curent masivă, pentru a doua oară în ultimele două săptămâni.

Maia Sandu a cerut la București unirea cu România deoarece aceasta se află într-o situație imposibilă. Inițial Klaus Iohannis a refuzat cererea președintelui Republicii Moldova, însă în urma escaladării conflictului din Ucraina și vizitelor fulger ale liderilor UE la Chișinău și-a schimbat opinia. Moldova se confruntă cu o serie de crize suprapuse: criza refugiaților, criza economică, criza de securitate și criza energetică.

Guvernul de la Chișinău se dovedește extrem de incompetent și asta se poate observa în scurgerile de informații ce vizează conturile de Telegram ale oficialilor moldoveni. Maia Sandu a încercat să își dea jos propriul guvern, însă fără succes. Baronii din PAS nu se lasă dus ușori de la butoanele puterii, astfel Maia Sandu a rămas singură și sleită de puteri.

Bruxelles-ul a înțeles la rândul său că singura soluție de securitate pentru Republica Moldova este unirea cu România. UE nu poate finanța la veșnicie un stat fantomă fără perspective de redresare economică și supus influențelor nocive ale Federației Ruse. Chiar dacă Bruxelles-ul aruncă cartoful fierbinte în mâinile Bucureștiului acest lucru este o oportunitate unică pentru cele două state românești separate de ocupația sovietică, în urma pactului Ribentrop-Molotov.

În condițiile blackoutului energetic din Republica Moldova, este clar că doar România îi poate salva pe moldoveni de la o catastrofă umanitară. La Chișinău oamenii vorbesc pe stradă că Unirea cu România e mai aproape ca niciodată în ultimii 30 ani, fiind în același timp singura soluție salvatoare pentru ieșirea din crizele suprapuse ce duc țara spre dezastru.

Maia Sandu: Singura cale este spre lumea liberă

Nu putem avea încredere într-un regim care ne lasă pe întuneric și frig, care ucide intenționat oameni, din simpla dorință de a ține alte popoare în sărăcie și în umilință. Oricât de greu ar fi acum, singurul nostru drum, calea de viitor a Republicii Moldova, trebuie să rămână spre lumea liberă”, a afirmat Maia Sandu.

Ursula von der Leyen – Maia Sandu

Maia Sandu l-a primit oficial pe șeful Serviciului Român de Informații, Eduard Hellvig, care a efectuat o vizită de lucru la Chișinău.

Maia Sandu și șeful Serviciului de Informații de la București au discutat despre transparentizarea activității Serviciului de Informații și Securitate de la Chișinău, dezvoltarea unui mecanism de control parlamentar efectiv asupra domeniului securității naționale, creșterea încrederii cetățenilor în instituțiile responsabile de securitatea spațiului informațional al țării și cooperarea regională și internațională eficientă.

Eduard Hellvig, directorul SRI – Maia Sandu

Partidele politice românești au făcut deja Unirea

Partidul Social Democrat a debarcat la Chișinău pentru a-și crea propria platformă politică în Republica Moldova. Fostul partid al oligarhului fugar Vladimir Plahotniuc a fost rebotezat în Partidul Social Democrat European. Liderul PSD de la București a discutat și cu primarul Chișinăului, Ion Ceban, cunoscut ca un apropiat al lui Marcel Ciolacu.

La fel, USR pregătește transformarea partidului PAS în USR-ul de peste Prut. Deputatul unionist, Lilian Carp, s-a înscris în partidul Uniunea Salvați România.

Alianța pentru Unirea Românilor are deja o platformă politică cu același nume, care a și candidat la ultimele alegeri parlamentare. AUR are cinci parlamentari originari din Republica Moldova.

Maia Sandu are acceptul verbal al Bruxelles-ului pentru a demara procedurile pentru a reunifica Republica Moldova cu România. Siegfried Mureșan, responsabilul UE pentru Republica Moldova, a anunțat că UE este pregătită pentru o extindere rapidă. În cele din urmă, Unirea României cu Basarabia este idealul milenar al neamului românesc. Să fim din nou mari, cum am mai fost!

Cimpoi Adrian

Cimpoi Adrian este absolvent al Universității din București. După o perioadă în care a fost redactor și reporter pentru un post de televiziune, a decis să-și continuie drumul în presa scrisă.

Un comentariu

  1. Domnule ADRIAN, BRAVO ! Esti singurul jurnalist din RO ,care EVIDENȚIAZĂ explicit … marele salt înainte facut de PATRIA NOASTRĂ in ultimele 9 luni ! INCREDIBIL DAR ADEVARAT !

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button