Internațional

Polonia refuză sistemul de apărare antiaeriană trimis de Germania

Oficialii polonezi au refuzat oferta Germaniei privind un sistem de apărare aeriană, spunând că acesta ar trebui să fie oferit Ucrainei. La începutul acestei săptămâni, Germania a oferit Poloniei avioane Eurofighter și sisteme de apărare Patriot pentru a ajuta Varșovia să-și apere spațiul aerian. Inițial, Varșovia a părut să ia în considerare oferta Germaniei. Ulterior, polonezii au declinat oferta, scrie Mediafax.

„După noi atacuri cu rachete rusești, am cerut Germaniei ca bateriile Patriot oferite Poloniei să fie transferate Ucrainei și desfășurate la granița de vest a acesteia. Acest lucru va proteja Ucraina de noi morți și pene de curent și va crește securitatea la granița noastră de est”, a declarat ministrul polonez al apărării, Mariusz Blaszczak.

Polonia, care are graniță cu Ucraina, a fost lovită săptămâna trecută de o rachetă rătăcită, folosită în război. O anchetă este în desfășurare.

Cimpoi Adrian

Cimpoi Adrian este absolvent al Universității din București. După o perioadă în care a fost redactor și reporter pentru un post de televiziune, a decis să-și continuie drumul în presa scrisă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button