Internațional

Novak Djokovici acuză presiunile corectitudinii politice: Astăzi, libertatea de exprimare este doar o iluzie

Tenismanul sârb Novak Djokovici a declarat, într-un interviu acordat publicației italiene La Stampa, că vremurile actuale nu mai permit exprimarea ideilor cu respect, pentru că imediat „forțele corectitudinii politice” se activează pentru a eticheta pe cei care „deviază” de la o „anumită linie de gândire”, scrie r3media.ro.

El a declarat că încearcă mereu să fie autentic, chiar dacă asta nu este pe placul tuturor.

„Știu că uneori oamenii cred că sunt fals, că fac anumite lucruri pentru a fi iubit. Nu e așa, doar încerc să fiu autentic. Asta e ceva ce am pierdut. Nu este posibil să faci tuturor pe plac, dar de-acum forțele corectitudinii politice te forțează să renunți la a-ți exprima ideile cu respect, fără ură, dar cu libertate. Libertatea de exprimare este, pentru mine, o iluzie”, a spus Djokovici.

Sârbul a dat ca exemplu situația prin care a trecut la începutul anului, în Australia. Atunci, sportivul s-a pronunțat pentru dreptul fiecărei persoane de a dispune de propriul corp așa cum dorește, iar în schimb a fost acuzat că este împotriva folosirii serului anticovid.

„Am avut parte de un exemplu extraordinar în acest an, cu ceea ce mi s-a întâmplat în jurul problemei aşa zisei imunizări anti-covid. M-am exprimat în favoarea libertății de a dispune de propriul corp și imediat am fost acuzat că sunt anti-vax, ceea ce nu sunt. Dacă nu aparții unei anumite linii de gândire, imediat devii „omul rău”. Asta nu e bine”, a adăugat sportivul de 35 de ani.

Djokovici a fost mereu, un sportiv care și-a apărat principiile, chiar cu un preț ridicat. El a declarat, în acest an, că preferă să nu participe la turnee decât să-și încalce principiul în care crede, acela de a nu se „imuniza” decât când crede el de cuviință.

Cimpoi Adrian

Cimpoi Adrian este absolvent al Universității din București. După o perioadă în care a fost redactor și reporter pentru un post de televiziune, a decis să-și continuie drumul în presa scrisă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button