PoliticăRepublica Moldova

Maia Sandu: Vom rezolva problemele tehnice și vom avea din nou curent electric

Președintele Maia Sandu a venit cu un mesaj după ce mai multe localități din țară au rămas fără electricitate din cauza bombardamentelor rusești asupra Ucrainei.

Pe pagina sa de Facebook, șefa statului a menționat că instituțiile lucrează în acest sens, transmite Știri.md.

„Rusia a lăsat Moldova pe întuneric. Războiul Rusiei în Ucraina omoară oameni, distruge cu rachete blocurile de locuit și infrastructura energetică. Atacurile continuă și acum în Ucraina. Oamenii își scot răniții de sub dărâmături. Și își plâng apropiații decedați. Viața oamenilor nu poate fi întoarsă înapoi.

Dar furnizarea energiei electrice poate fi restabilită. Vom rezolva problemele tehnice și vom avea din nou lumină. Toate instituțiile statului lucrează în acest sens.

Nu putem avea încredere într-un regim care ne lasă pe întuneric și frig, care ucide intenționat oameni, din simpla dorință de a ține alte popoare în sărăcie și în umilință. Oricât de greu ar fi acum, singurul nostru drum, calea de viitor a Republicii Moldova, trebuie să rămână spre lumea liberă”, scrie Sandu.

Menționăm că Rusia a lansat miercuri un nou raid cu rachete asupra Ucrainei, lovind cel puțin o infrastructură critică în capitala Kiev, unde au fost auzite explozii către periferie. Furnizorul local de electricitate din capitala ucraineană a anunțat întreruperi ale furnizării electricității, în timp ce orașul Lvov a rămas complet fără curent în urma atacului rusesc.

Astfel, o nouă pană de curent a lovit și Republica Moldova. Curentul a dispărut în mai multe raioane ale țării. Și în Chișinău a dispărut lumina către ora 14:30. Din această cauză toate troleibuzele staționează, anunță Regia Transport Electric.

Cimpoi Adrian

Cimpoi Adrian este absolvent al Universității din București. După o perioadă în care a fost redactor și reporter pentru un post de televiziune, a decis să-și continuie drumul în presa scrisă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button