Politică

Congresul PNL, ANULAT: Capitala intră în scenariul roșu de COVID-19

Congresul PNL nu poate avea loc în format fizic cu 5.000 de persoane în București deoarece începând de mâine se intră în scenariul roșu din cauza înmulțirii cazurilor de covid-19 și depășirea pragului de trei la mia de locuitori. Domnul Raed Arafat, șeful DSU, nu are datoria să blocheze un astfel de eveniment pentru că se va încălca legea? Sau și dânsul are carnet de membru PNL, având în vedere vizitele sale neobișnuite la ședințele de partid și noi muritorii de rând nu avem cunoștință de acest lucru.

Potrivit regulii stabilite de autorităţi, dacă ar avea loc astăzi, s-ar permite organizarea cu 2.500 de persoane. Un număr mai mare este permis doar în aer liber şi dacă participanţii sunt vaccinaţi.

„Organizarea şi desfăşurarea în aer liber a spectacolelor, concertelor, festivalurilor publice şi private sau a altor evenimente culturale cu un număr mai mare de 2500 de spectatori este permisă doar pentru persoanele care sunt vaccinate împotriva virusului SARS-CoV-2 şi pentru care au trecut 10 zile de la finalizarea schemei complete de vaccinare”, scrie în decizia autorităţilor.

Din informațiile noastre congresul PNL va avea loc chiar dacă se va încălca legea. Totul se va înfăptui cu acordul tacit al autorităților statului deoarece la acest circ numit generic ”festivalul democrației” trebuie să iasă cine trebuie și anume favoritul președintelui Klaus Iohannis, premierul marionetă Florin Cîțu. De ce avem un val patru extrem de puternic? Pentru că suntem conduși de indivizi șantajabili ca Florin Cîțu și Klaus Iohannis, personaje cu o colecție de dosare penale sau chiar ex-pușcăriași.

Să sperăm că autoritățile nu vor asculta ordinele venite de sus și congresul PNL va fi amânat în contextul codului roșu din Capitală.

Cimpoi Adrian

Cimpoi Adrian este absolvent al Universității din București. După o perioadă în care a fost redactor și reporter pentru un post de televiziune, a decis să-și continuie drumul în presa scrisă.
Back to top button