Internațional

Olaf Scholz: Germania trebuie să fie pregătită pentru o escaladare în Ucraina

Cancelarul german Olaf Scholz a avertizat că Germania trebuie să fie pregătită pentru o escaladare a situaţiei din Ucraina, relatează The Guardian.

”Având în vedere evoluţia războiului şi eşecurile vizibile şi tot mai mari ale Rusiei… trebuie să fim pregătiţi pentru o escaladare”, a declarat Olaf Scholz într-o conferinţă de presă la Berlin, găzduită de coditianul Süddeutsche Zeitung.

El a adăugat că escaladarea războiului ar putea include distrugerea infrastructurii.

Scholz a vizitat China la începutul lunii noiembrie pentru o întrevedere cu preşedintele chinez Xi Jinping, o călătorie despre care a spus că merită să fie întreprinsă în special pentru a preciza poziţia comună a celor două ţări împotriva utilizării armelor nucleare.

Aceasta a reprezentat prima vizită a unui lider G7 în China de la izbucnirea pandemiei de Covid. Scholz l-a presat pe Xi să impună Rusiei să pună capăt invaziei lansate în Ucraina.

Xi a fost de acord că ambii lideri ”se opun de comun acord folosirii sau ameninţării cu folosirea armelor nucleare” asupra Ucrainei, deşi s-a abţinut să critice Rusia sau să ceară Moscovei să îşi retragă trupele, potrivit presei chineze.

Cimpoi Adrian

Cimpoi Adrian este absolvent al Universității din București. După o perioadă în care a fost redactor și reporter pentru un post de televiziune, a decis să-și continuie drumul în presa scrisă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button