Internațional

Președintele Serbiei: Suntem în pragul conflictului! Situația este foarte gravă!

Negocierile purtate  luni de UE între Serbia și Kosovo au eșuat! Președintele sârb a ieșit și a făcut declarații îngrijorătoare. „Situația este foarte gravă, în pragul conflictului”, a  afirmat președintele sârb.

  • Context: O întâlnire la nivel înalt a avut loc astăzi la Bruxelles, ca parte a dialogului dintre Belgrad și Pristina. Imediat după întâlnirea cu reprezentanții UE și Pristina de la Bruxelles, care a durat mai bine de șapte ore, președintele Serbiei Aleksandar Vučić a spus că nu s-a ajuns la niciun acord. Acest lucru a fost confirmat puțin mai târziu de înaltul reprezentant al UE, Josep Borrell.

„Când părea posibil ca un compromis să fie posibil, pe la 3 după-amiaza eram aproape, am acceptat propunerea lui Borel, pentru că credem, și am subliniat asta de multe ori, că este mai bine să vorbim 100 de ani decât să ne ciocnim pentru o zi. Pentru noi nu a fost nimic problematic în acea propunere, dar este evident că altcineva dorește conflicte și nu întâmplător, în această seară, tot ce există de la poliția din Kosovo a fost trimis în patru locații”, a explicat președintele sârb Aleksandar Vucic, care a adăugat că va vorbi cu sârbii din Kosovo în jurul orei 23.00.

„Situația este foarte gravă, în pragul conflictului, și știu că sârbii din Kosovo și Kosovo îmi vor spune că nu mai suportă, dar viața fiecăruia dintre ei este mai importantă pentru noi decât orice altceva. Încă o dată, cer Occidentului să încerce să-și folosească influența asupra lui Kurti pentru a ne ajuta să menținem pacea împreună”, a spus el.

Vučić a subliniat că le este recunoscător reprezentanților UE pentru răbdarea pe care au avut-o în timpul discuțiilor de astăzi și că nu are de ce să se plângă.

Cimpoi Adrian

Cimpoi Adrian este absolvent al Universității din București. După o perioadă în care a fost redactor și reporter pentru un post de televiziune, a decis să-și continuie drumul în presa scrisă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button