PoliticăRepublica Moldova

Perechi de pantofi așezate în fața ambasadei Rusiei din Republica Moldova, în memoria copiilor uciși în războiul din Ucraina

Mai multe perechi de pantofi au fost așezate în fața ambasadei Rusiei din Chișinău, în memoria copiilor uciși de forțele rusești în Ucraina.

Republica Moldova a resimțit efectele creșterii prețurilor la alimente și energie pe fondul invaziei Rusiei în Ucraina.

Dozens of pairs of shoes were brought to the Russian embassy in Chisinau in memory of the children killed by the Russian occupiers in Ukraine.
Source: Moldovan channel TV8 pic.twitter.com/owK4JgMKkY

— UkraineWorld (@ukraine_world) November 21, 2022

Dependentă în mare măsură de aprovizionarea cu energie din Rusia, R. Moldova se confruntă cu dificultăți și mai mari odată cu sosirea iernii și cu tăierea de către Moscova a livrărilor de gaze naturale cu aproximativ 40%, ceea ce afectează capacitatea sa de a furniza suficientă energie electrică populației.

Moldova este o fostă parte a Uniunii Sovietice, o parte din teritoriul căreia este ocupat de separatiștii susținuți de Moscova.

Cimpoi Adrian

Cimpoi Adrian este absolvent al Universității din București. După o perioadă în care a fost redactor și reporter pentru un post de televiziune, a decis să-și continuie drumul în presa scrisă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button