Internațional

Lavrov, interzis în Polonia! Moscova răspunde: Poziția Varșoviei, „fără precedent și provocatoare”

Polonia i-a interzis ministrului rus de externe Serghei Lavrov să participe la Consiliul miniștrilor de externe al Organizației pentru Securitate și Cooperare în Europa (OSCE). Reuniunea este programată pentru 1 și 2 decembrie la Lodz, în Polonia.

Sâmbătă, Ministerul de Externe al Rusiei a răspuns refuzului Varșoviei printr-o declarație, afirmând că decizia Poloniei, în calitate de președinte în exercițiu al OSCE, este „fără precedent și provocatoare”.

În declarație, ministerul de externe a cerut ca OSCE să aibă o „ordine bazată pe reguli”.

De asemenea, Polonia a interzis participarea unei delegații rusești la sesiunea de toamnă a Adunării Parlamentare a OSCE, care va avea loc la Varșovia între 24 și 26 noiembrie.

Ministerul rus a declarat că aceasta a fost „punctul culminant al anti-călătoriei Poloniei în cadrul organizației”.

Admiterea delegației ruse la sesiunea OSCE „ar încălca principiul solidarității cu Ucraina”, a declarat șefa delegației poloneze la Adunarea Parlamentară a OSCE, Barbara Bartus, ca răspuns la cererea de vize, potrivit lui Vladimir Dzhabarov, prim-vicepreședinte al Comisiei pentru afaceri internaționale a Consiliului Federației Ruse,

Cimpoi Adrian

Cimpoi Adrian este absolvent al Universității din București. După o perioadă în care a fost redactor și reporter pentru un post de televiziune, a decis să-și continuie drumul în presa scrisă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button