Știrile 60m.RO

Târziu (AUR): Rezervele de stat ale țării sunt aproape goale

Senatorul AUR Claudiu Târziu a declarat că rezervele statului sunt „goale”, afirmând că stocurile de grâu ar ajunge doar pentru 10 zile.

„Actuala guvernare a comis o nouă crimă împotriva românilor. Rezervele de stat ale țării sunt aproape goale. În caz de calamitate sau război, România nu-și poate hrăni cetățenii! Am interpelat Administrația Rezervelor de Stat. Aceasta ne-a comunicat că stocurile de grâu din rezerva țării constituie doar 100 de mii de tone, ceea înseamnă 5 kilograme de grâu pentru fiecare locuitor, adică o cantitate care ar ajunge pentru maximum 10 zile. Toate celelalte țări din Uniunea Europeană au stocuri intangibile pentru minimum 2 ani de zile”, a declarat senatorul AUR Claudiu Târziu.

În ultimii doi ani rezervele de grâu ale statului au fost completate cu doar 26 de mii de tone, deci cu doar câte 1 kg și 300 de grame pentru fiecare locuitor, a mai spus liderul AUR.

„Gândiți-vă că România este grânarul Europei și produce anual o cantitate echivalentă consumului intern pentru 3 ani, deci am putea să ne asigurăm rezerva de stat pentru situații de urgență, astfel încât oamenii să fie protejați și să supraviețuim ca popor. Avem un război la granițele noastre și contextul regional de securitate continuă să se degradeze. De aceea, Ministerul Agriculturii a cerut anul acesta creșterea rezervelor statului la grâu până la 1 milion 360 mii de tone, care oricum nu ar fi acoperit necesarul pentru perioada de 2 ani”, a mai spus senatorul AUR.

Claudiu Târziu a afirmat că guvernul PSD-PNL-UDMR a neglijat însă această cerere și a redus de trei ori și jumătate stocurile de grâu din rezerva de stat, de la 350 de mii la 100 de mii de tone.

„În cazul extinderii războiului din Ucraina și al unui atac al Rusiei împotriva României, am muri de foame, pentru că acest guvern nu lucrează în interes național și nu are grijă de români. Este un alt motiv pentru care guvernarea PSD-PNL-UDMR trebuie să înceteze și să avem alegeri anticipate”, a conchis Târziu.

Cimpoi Adrian

Cimpoi Adrian este absolvent al Universității din București. După o perioadă în care a fost redactor și reporter pentru un post de televiziune, a decis să-și continuie drumul în presa scrisă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button