Internațional

Sârbii pot: Bugetul bazat pe majorarea pensiilor, salariilor și salariului minim. Salariul minim va ajunge la 1000 de euro

Ministrul sârb al Finanțelor Siniša Mali a explicat că bugetul propus este responsabil și durabil și este bazat pe trei piloni  – majorarea pensiilor, salariilor și salariului minim, continuarea politicii de separare a procentului înalt al bugetului pentru investiții și separarea și investirea în sectorul energetic.

”Am pregătit și alte legi care urmăresc bugetul și care se referă la politica fiscală”, a anunțat Siniša Mali, menționând că ”în buget nu există nimic de ce nu avem nevoie, ca cineva să poată să spună că aruncăm banii – pe de altă parte este un buget de dezvoltare, deoarece investim în infrastructură, iar ea ne este importantă, pentru că face ca economia noastră să fie mai atractivă.

Avem surse financiare pentru majorarea salariilor în sectorul public care va fi de 12,5 la sută, apoi și majorarea salariului minim de 14,3 la sută. Anul viitor salariul mediu în Serbia va fi între 720-730 euro, pe când pensiile vor fi între 310-320 euro și ne încadrăm pe deplin în planul programului ”Serbia 2025”, cu care am prevăzut ca salariul minim în Serbia să fie 1.000 euro, iar pensiile între 420-430 auro”, a spus Mali.

Cimpoi Adrian

Cimpoi Adrian este absolvent al Universității din București. După o perioadă în care a fost redactor și reporter pentru un post de televiziune, a decis să-și continuie drumul în presa scrisă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button