Politică

O sinecură din partea PNL și un specialist din partea AUR, în cursa pentru un mandat de membru al CNSAS

Parlamentarii vor avea marți dezbateri şi vot cu buletine, pe marginea raportului comun al Comisiilor parlamentare juridice privind numirea unui membru în Colegiul Consiliului Naţional pentru Studierea Arhivelor Securităţii (CNSAS). Comisiile juridice ale Camerei Deputaţilor şi Senatului au avizat favorabil candidatura Sulfinei Barbu, din partea PNL și a lui Marius Oprea, din partea AUR.

Sulfina Barbu, inginer geolog de profesie, vicepreședinte PNL, provine din vechea gardă a PDL, fostă ministru al Mediului și Gospodăririi Apelor în guvernul Boc (decembrie 2004-aprilie 2007), fostă deputat și președinte al Comisiei de Administrație Publică, Amenajarea Teritoriului și Echilibru Ecologic în Camera Deputaților.

Marius Oprea (n. 1964 la Targoviste), istoric și eseist, a studiat la Universitatea din Bucuresti si este autorul unei teze de doctorat cu tema Rolul si evolutia Securitatii (1948-1964). In anii 1999-2000 a facut parte din echipa de consilieri a președintelui Emil Constantinescu.

Cimpoi Adrian

Cimpoi Adrian este absolvent al Universității din București. După o perioadă în care a fost redactor și reporter pentru un post de televiziune, a decis să-și continuie drumul în presa scrisă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button