Politică

Dan Tănasă(AUR): OMV face profituri imense sărăcind românii

Sărăcia românilor înseamnă lipsa banilor în gospodării și încetinirea sau falimentarea economiei naționale prin prețurile aberante impuse de către niște monopoluri private (cazul OMV) sau de stat (Romgaz, Nuclearelectrica, CEO și Hidroelectrica), deci între nivelul de sărăcie al românilor și, mai ales cea a copiilor noștri, și profiturile imense ale OMV din țara noastră există o legătură” acuză deputatul AUR Dan Tănasă.

OMV Petrom (care a primit cadou de la guvernul de ia București întreaga rezervă de petrol și jumătate din rezervele de gaze ale țării), a raportat în primele 9 luni din 2022 că producția sa a scăzut cu 4,6%, dar profitul net i-a crescut de patru ori (de la 2,1 miliarde de lei pe aceeași perioadă de anul trecut la 8,4 miliarde de lei pe perioada corespunzătoare din 2022)!

OMV extrage din ce în ce mai puțin gaz, restrînge activitatea în România, dar încasează profituri din ce ce mai mari! Stimate domnule Prim Ministru, vă întreb cum este posibil ca, în România, cea mai mare companie din economie să-și crească profitul de patru ori în ultimul an, iar noi nu putem face nimic pentru cei 4 din 10 copii care trăiesc sub pragul sărăciei?

Cimpoi Adrian

Cimpoi Adrian este absolvent al Universității din București. După o perioadă în care a fost redactor și reporter pentru un post de televiziune, a decis să-și continuie drumul în presa scrisă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button