Internațional

Șeful NATO a anunțat o conferință de presă în marja evenimentelor din Polonia

Secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, va face declarații de presă, la ora României 12.30. Această declarație va veni ca urmare a ședinței de urgență a NATO, care are loc în această dimineață, de la ora 10.00, ora Poloniei.

Conform informațiilor apărute până în acest moment, rachetele căzute în Polonia, de fabricație rusească, au fost urmărite de un avion al NATO, iar toate datele au fost comunicate țărilor membre.

Reuniunea ambasadorilor statelor membre ale NATO va fi prezidată de secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, care va prezenta rezultatele discuţiilor într-o conferinţă de presă, prevăzută să înceapă la 12:30 (11:30 GMT), a menţionat Alianţa Nord-Atlantică într-un comunicat.

Ministerul de Externe polonez a confirmat în noaptea de marţi spre miercuri că un „proiectil de fabricaţie rusă” a ajuns pe teritoriul său, ucigând două persoane.

„La 03:40 p.m. (02:40 p.m. GMT), în satul Przewodow (…), un proiectil de fabricaţie rusă a căzut, ucigând doi cetăţeni ai Republicii Polone”, potrivit unei declaraţii a purtătorului de cuvânt al ministerului, Lukasz Jasina, care a menţionat că ambasadorul Rusiei a fost convocat pentru a da „explicaţii detaliate”.

Cimpoi Adrian

Cimpoi Adrian este absolvent al Universității din București. După o perioadă în care a fost redactor și reporter pentru un post de televiziune, a decis să-și continuie drumul în presa scrisă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button