Internațional

Rusia a lansat un nou val de atacuri cu rachete asupra Ucrainei, inclusiv în Kiev

Andriy Sadovyi, primarul din Lviv, a postat și el pe Telegram: „În Lviv se aud explozii. Toată lumea să rămână în adăposturi!”.

Oleh Synyehubov, guvernatorul regiunii ucrainene Harkov a postat și el o scurtă actualizare pe Telegram: „Ocupanții lovesc Harkov! Rămâneți în adăposturi”.

UPDATE 16:08 Rusia a lansat marți o un nou val de lovituri în masă asupra Ucrainei. Radiodifuzorul public ucrainean a transmis că loviturile au vizat Kievul, regiunea Kiev, Poltava, Mykolaiv, Dnipro și Cernihiv, relatează The Guardian.

Orașul Kryvyi Rih, regiunile Poltava și Cherkassy au fost lovite, potrivit șefilor orașelor și regiunilor respective.

Sistemele de apărare antiaeriană lucrează pentru a doborî rachetele care se apropie în Kiev, Cernihiv, Vinnytsia, precum și în Poltava, potrivit șefilor lor regionali.Primarul Kievului, Vitali Klitschko, a comentat rapoartele privind atacurile cu rachete asupra capitalei Ucrainei, precizând că au fost lovite două clădiri rezidențiale, relatează BBC.

„Atac asupra capitalei. Potrivit informațiilor preliminare, două clădiri rezidențiale au fost lovite în cartierul Pechersky. Mai multe rachete au fost doborâte de apărarea antiaeriană deasupra Kievului. Medicii și salvatorii se află la locul loviturii. Informații mai detaliate mai târziu”, a scris Klitschko pe canalul său de Telegram.

Știrea inițială

O explozie a fost auzită de echipa CNN din Kiev, la aproximativ 45 de minute după ce a fost sunată sirena de raid aerian, transmite televiziunea americană.

Cauza exploziei este neclară – dacă este vorba despre o interceptare, un impact sau altceva.

Șeful administrației militare din regiunea Kiev a declarat că a existat o amenințare de atac cu rachete.

Un oficial ucrainean de rang înalt a declarat marți că Rusia a răspuns la discursul președintelui Volodimir Zelenski la summitul G20 printr-un atac cu rachete asupra Ucrainei.

„Rusia răspunde la discursul puternic al lui Zelenski la G20 cu un nou atac cu rachete”, a declarat pe Twitter Andriy Yermak, șeful Biroului președintelui Ucrainei.

Mai devreme, într-un discurs prin intermediul unei înregistrări video, Zelenski a prezentat un plan de pace în 10 puncte pentru a pune capăt invaziei Rusiei în Ucraina.

Viacheslav Chaus, șeful administrației militare regionale din Cernihiv, care se află la nord-est de Kiev, a declarat că „forțele de apărare aeriană lucrează” în regiune.

Chaus a avertizat pe canalul său Telegram: „În niciun caz nu trebuie să postați fotografii și videoclipuri cu lovituri, activitatea forțelor de apărare aeriană, desfășurarea și mișcarea trupelor!!!”.

„Atacul cu rachete continuă. Rămâneți în adăposturi sau într-un loc sigur”, a adăugat el.

Kyiv, explosion. 2,6 miles from me. pic.twitter.com/bwofM3lgwH

— Iuliia Mendel (@IuliiaMendel) November 15, 2022

I just heard two explosions from central Kyiv. Sounded like air defense. Visibility limited because of the cloud cover. https://t.co/4nb3bfHaSh

— Christopher Miller (@ChristopherJM) November 15, 2022

⚡️⚡️ Sound of explosions reported in Kyiv.

— The Kyiv Independent (@KyivIndependent) November 15, 2022

Cimpoi Adrian

Cimpoi Adrian este absolvent al Universității din București. După o perioadă în care a fost redactor și reporter pentru un post de televiziune, a decis să-și continuie drumul în presa scrisă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button