Internațional

Harkov și Lviv în beznă, după ce „infrastructura critică” a fost lovită de rachete rusești. În Lviv locuitorii au rămas fără semnal mobil

Ihor Terekhov, primarul orașului Harkov, a postat pe Telegram pentru a anunța că o instalație de infrastructură critică a fost lovită într-un atac rusesc, relatează The Guardian.

„Lovituri la o instalație de infrastructură critică. Nu există informații despre victime în acest moment. Din cauza deteriorării instalației, există probleme cu alimentarea cu energie electrică. S-a oprit transportul electric terestru, metroul. Inginerii energeticieni și utilitățile publice fac totul pentru a normaliza viața din Harkov cât mai curând posibil”, a scris oficialul ucrainean.

Vestea vine în contextul în care Rusia a lansat un val de atacuri în Ucraina, fiind raportate explozii în Lviv, iar pompierii se află la fața locului în Kiev, unde au fost lovite clădiri rezidențiale.

Infrastructură energetică critică” lovită în Lviv, provocând întreruperi de electricitate și semnal mobil

Și în regiunea Lviv există probleme de alimentare cu energie electrică în urma unei lovituri rusești. Maksym Kozytskyi, guvernatorul din Lviv, a actualizat locuitorii pentru a spune:

„Inamicul a lovit o instalație de infrastructură energetică critică în regiunea Lviv. În Lviv, există probleme cu alimentarea cu energie electrică, întreruperi în activitatea operatorilor de telefonie mobilă. Rămâneți în adăposturi! Pericolul continuă”.

Consilierul prezidențial al Ucrainei, Andriy Yermak, a descris atacurile ca fiind un răspuns direct la discursul video al președintelui Volodymyr Zelenskiy la G20.

Cimpoi Adrian

Cimpoi Adrian este absolvent al Universității din București. După o perioadă în care a fost redactor și reporter pentru un post de televiziune, a decis să-și continuie drumul în presa scrisă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button