PoliticăRepublica Moldova

Andrei Spînu: Urmare a bombardamentelor Rusiei asupra S.E. ucrainean linia electrică s-a deconectat în regim automat. Se lucrează la remedierea situației

Ministrul Transporturilor și Infrastructurii din Republica Moldova, Andrei Spînu, anunță că linia electrică Isaccea Vulcănești prin care România livrează energie în R. Moldova s-a deconectat automat în urma bombardamentelor rusești și se lucrează la remedierea situației.

„Urmare a bombardamentului Rusiei împotriva sistemului energetic ucrainean din ultima oră, una din liniile electrice care asigură transportul de electricitate pentru țara noastră s-a deconectat în regim automat (descărcarea automată a sarcinii după frecvență). Acest fapt a dus la întreruperi masive de energie electrică în toată țara. Menționez că aceste linii nu au fost avariate, dar s-au deconectat automat ca și măsură de siguranță. Moldelectrica lucrează pentru restabilirea conectării la energia electrică.”, a declarat Andrei Spînu.

Cimpoi Adrian

Cimpoi Adrian este absolvent al Universității din București. După o perioadă în care a fost redactor și reporter pentru un post de televiziune, a decis să-și continuie drumul în presa scrisă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button