Știrile 60m.RO

Prințul Șerban Dimitrie Sturdza, la conferința AUR: Ideologia neomarxistă a transformat Europa Occidentală din ideal al românilor asupriți de comunism înainte de 1989, într-o posibilă nouă dictatură

Alianța pentru Unirea Românilor (AUR), prin Institutul de Studii Politice Conservatoare ”Mihai Eminescu”, a organizat în perioada 12-13 noiembrie 2022, la Palatul Parlamentului, conferința internațională ”Acea Europă în care credem”, la care vor fi prezenți lideri politici de prim rang și personalități publice din mai multe țări europene.

În expunerea sa, prințul Șerban Dimitrie Sturdza, diplomat și antreprenor, a insistat asupra necesității unei platforme comune conservatoare capabilă să se opună ideologiei neomarxiste, care a transformat Europa Occidentală din ideal al românilor asupriți de comunism înainte de 1989, într-o posibilă nouă dictatură.

„Este extraordinar de ciudat pentru generația mea să admitem că astăzi marxismul ne vine din partea țărilor, considerate altă dată libere. Uniunea Europeană de astăzi este o dictatură parlamentară europeană, nicidecum o democrație. Personal, nu-mi doresc ca Europa să fie organizată sub forma Statelor Unite ale Europei, ci să fie organizată ca o comuniune a unor state independente și suverane cu propria putere de decizie, iar catalizatorul acestor state să fie credința și cultura. În fața acestor realități nu mă lamentez și nu deznădăjduiesc, căci tot mai multe popoare se trezesc!” – a declarat domnul Șerban Dimitrie Sturza. 

Cimpoi Adrian

Cimpoi Adrian este absolvent al Universității din București. După o perioadă în care a fost redactor și reporter pentru un post de televiziune, a decis să-și continuie drumul în presa scrisă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button