Politică

Kosma Zlotowski (PiS – Polonia): Nimic nu s-a schimbat la Kremlin. Imperialismul rusesc rămâne un pericol pentru Europa

Alianța pentru Unirea Românilor (AUR), prin Institutul de Studii Politice Conservatoare ”Mihai Eminescu”, organizează în perioada 12-13 noiembrie 2022, la Palatul Parlamentului, conferința internațională ”Acea Europă în care credem”, la care vor fi prezenți lideri politici de prim rang și personalități publice din mai multe țări europene.

Lucrările primei secțiuni a Conferinței au continuat cu alocuțiunea europarlamentarului polonez

Kosma Zlotowski (PiS). În viziunea domnului Zlotowski, lumea s-a schimbat.  Lumea în care credem, iar Europa se confruntă cu realitatea pe care a creat-o ea însăși. 

„Avem o satisfacție amară, pentru că am avertizat consecvent împotriva politicii Rusiei. Experiența noastră a fost ignorată.  Știam că nimic nu s-a schimbat la Kremlin. Uniunea Europeană dezinformează, Rusia având același imperialism. Unde a eșuat Uniunea Europeană? Noi, conservatorii și reprezentanții partidelor de dreapta știm răspunsul: instituțiile UE au devenit detașate de realitate, luând suveranitatea statelor membre.  Polonia a resimțit această politică, a fost jefuită de fondurile care ne sunt datorate. Germania revine la minele de cărbune, o dovadă că am avut dreptate. Creșterea prețurilor la energie din cauza speculei cu certificatele de carbon sunt o povară. Trebuie să continuăm să construim o alianță internațională puternică, care să dețină puterea în viitorul Parlament European . Trebuie să reformăm UE și NATO cu răbdare și eficiență.  Rezultatele alegerilor din Italia , Suedia sau Cehia demonstrează că cetățenii s-au saturat de nebunia stângii, care doar creează probleme noi. Contez pe toți să ne reunim la Bruxelles în viitorul Parlament European. ” a subliniat delegatul conservatorilor polonezi la Conferință.

Cimpoi Adrian

Cimpoi Adrian este absolvent al Universității din București. După o perioadă în care a fost redactor și reporter pentru un post de televiziune, a decis să-și continuie drumul în presa scrisă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button