Internațional

Ucrainenii au lovit Cartierul General rus din Herson: Aproximativ 50 de morți au fost scoși de sub ruine

Armata ucraineană a lovit cartierul general al ocupanţilor ruşi din satul Cervoni Maiak, regiunea Herson. Detaliile atacului au fost raportate, joi dimineaţă, de Centrul pentru Comunicații Strategice (StratCom) al Forțelor Armate ale Ucrainei, relatează Korespndent, potrivit RADOR.

„Aproximativ 50 de morți au fost scoși de sub ruinele comandamentului. Această situație era la ora 21:00 (9 noiembrie)” – a precizat StratCom. Potrivit armatei ucrainene, „ruşii şi-au târât echipamentul supraviețuitor, dar nu foarte departe”. „Așadar, ocupanții au două opțiuni: fie așteaptă a doua parte a focului de artificii, fie execută cât mai curând posibil ordinul lui (comandantul forțelor ruse din Ucraina, Serghei) Surovikin privind ‘manevra trupelor’ (Surovikin a anunţat, miercuri, retragerea ruşilor din Herson pe malul stâng al Niprului, explicând că este vorba despre o ‘manevră a trupelor’, n.r.)” – se asrată într-un mesaj postat pe contul de Telegram al StratCom.

Cimpoi Adrian

Cimpoi Adrian este absolvent al Universității din București. După o perioadă în care a fost redactor și reporter pentru un post de televiziune, a decis să-și continuie drumul în presa scrisă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button