Politică

Rareş Bogdan cere primirea de urgenţă a României în Schengen: Pentru Putin România este o miză uriașă

Rareș Bogdan a cerut din nou la Bruxelles primirea cât mai repede a României în spațiul Schengen.

Spațiul Schengen are nevoie de România!”, le-a spus europarlamentarul PNL Rareș Bogdan liderilor de la Bruxelles. Liderul PNL a cerut primirea de urgenţă a României în Schengen, invocând motive de securitate pe mai multe paliere.

„Salut dorința Consiliului de a combate războiul informațional al Rusiei. În acest sens, vă informez că Kremlinul a activat mesajele otrăvite din timpul pandemiei. Pentru Putin România este o miză uriașă, deoarece are nevoie ca pe frontiera Uniunii Europene să câștige teren euroscepticii. De aceea orice întârziere de aderare a României la spațiul Schengen îi dă avânt.

Altă miză a Kremlinului este ca sancțiunile impuse Rusiei să fi deazprobate de câți mai mulți cetățeni ai UE, în speță români. Iar aici predicatul este următorul: ‘Români, energia este scumpă, deoarece UE blochează furnizarea de hidrocarburi din Rusia’. Din fericire, România are dependență de Rusia de doar 9% la gaz, sub 30% din petrol, iar electricitatea o producem singuri.

Consiliul vorbește de securitatea alimentară… Cu România în Schengen o să fie fluidizare lanțurile de aprovizonare cu cereale, sare, floarea soarelui, afectate serios de război, atât terestru, cât și naval.

Excelențele voastre, dacă blocarea românilor la frontiera Schengen ar fi avut loc și în materie de trafic de date, comerț cu energie, ingineri de comunicații sau medici, forță de muncă din multe țări ale UE ar fi fost mai puțin calificată. Statul român a plătit școala acestor specialiști, așa cum a plătit și pentru securizarea frontierei Schengen. Spațiul Schengen are nevoie de România!”, a spus Rareş Bogdan.

Cimpoi Adrian

Cimpoi Adrian este absolvent al Universității din București. După o perioadă în care a fost redactor și reporter pentru un post de televiziune, a decis să-și continuie drumul în presa scrisă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button