Politică

Preşedintele sârb Aleksandar Vucic, victima unei tentative de asasinat

Președintele sârb Aleksandar Vucic a declarat miercuri că a fost confirmat un complot de asasinare a sa și că serviciile de securitate sârbe știu cine ar fi trebuit să fie implicat în execuția acestuia.

Vucic a declarat aceste lucurui ca răspuns la întrebarea unui reporter, care a subliniat faptul că unui martor acuzat în procesul unui grup infracțional condus de Veljko Belivuk și Marko Miljkovic,  a dovedit prin mărturia sa că tot ceea ce au spus serviciile de securitate sârbe despre un complot de asasinare a președintelui era adevărat. Vucic a declarat că au existat noi informații despre acțiunile planificate de grup.

„Noi informații vor ieși la suprafață – acum avem noi date extrase din telefoane. Ei încep să vorbească despre uciderea sau atacarea mea. Acum avem o confirmare și știm totul despre cine a fost implicat în acele discuții și cine trebuia să fie implicat în executarea acestui lucru și în prima și următoarele tentative. Dar asta nu a fost un secret prea mare”, a declarat Vucic.

„Înfrângem mafia, am decapitat-o în mare măsură, dar există încă multe probleme cu care ne confruntăm și pe care trebuie să le rezolvăm în perioada următoare”, a concluzionat liderul sârb.

Veljko Belivuk, ligerul grupului infracțional implica în proces,  este acuzat de omor calificat, răpire, posesie ilicită de arme și explozibili și trafic de droguri. El a declarat în fața instanței că gașca sa primea ordine de la înalți oficiali de stat. Veljko Belivuk, cunoscut sub numele de „Velja Necazul” a declarat recent în fața Curții Superioare din Belgrad că grupul pe care îl conducea a „servit nevoile statului”. Aceasta a fost o repetare a unei declarații pe care Belivuk și asociatul său Marko Miljkovic au dat-o deja în 2021, în timpul anchetei lor.

Cimpoi Adrian

Cimpoi Adrian este absolvent al Universității din București. După o perioadă în care a fost redactor și reporter pentru un post de televiziune, a decis să-și continuie drumul în presa scrisă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button