Politică

Spania e fermă: Nu recunoaștem Kosovo. România tace. Președintele kosovar i-a cerut lui Biden să intervină la București

Spania rămâne la atitudinea că nu va recunoaște independența proclamată unilateral a așa-numitului Kosovo pe care Priština a adoptat-o în anul 2008.

În felul acesta, ministerul a răspuns la întrebarea portalului de la Priština Dukadjini dacă Priština va primi aprobarea Spaniei să adere la UE.

Preşedintele kosovar Vjosa Osmani a făcut apel în martie la preşedintele american Joe Biden să folosească influenţa Washingtonului în rândul statelor membre NATO pentru a ajuta Kosovo să se alăture alianţei militare. Procesul de aderare poate fi complicat, deoarece patru membri NATO – România, Spania, Grecia şi Slovacia – nu recunosc independenţa ţării.

Washingtonul rămâne principalul susţinător al Kosovo, atât din punct de vedere politic, cât şi financiar, de când mica naţiune balcanică şi-a declarat independenţa faţă de Serbia în 2008..

Președintele Serbiei a declarat recent că „unii din NATO” fac presiuni ca România, Spania, Grecia şi Slovacia să recunoască Kosovo.

Cimpoi Adrian

Cimpoi Adrian este absolvent al Universității din București. După o perioadă în care a fost redactor și reporter pentru un post de televiziune, a decis să-și continuie drumul în presa scrisă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button