Știrile 60m.RO

Primarul Alin Sandu (AUR) a demonstrat că se poate: Blocurile din Amara vor reabilitate cu fonduri din PNRR

Alin Sandu, edilul orașului Amara (jud. Ialomița), a demonstrat că dacă există suficientă voință, totul este posibil. La scurt timp după preluarea mandatului de primar, Sandu și-a propus să rezolve principalele probleme pe care le întâmpină locuitorii din Amara, aspecte nerezolvate de vechile administrații. Astfel, în luna mai, a fost depusă o cerere pentru reabilitarea termică a blocurilor din Amara prin fondurile din PNRR, cerere care a fost aprobată.

Potrivit informațiilor, vor fi reabilitate toate cele 9 blocuri din oraș, valoarea proiectului fiind de peste 10 milioane de euro. Primarul Alin Sandu a declarat că aceasta este una dintre puținele vești bune – Amara este una din cele trei localități din județul Ialomița care nu primesc fonduri la rectificarea bugetară.

La începutul lunii mai s-a depus o cerere pentru reabilitarea termică a unor clădiri, mai exact a blocurilor de locuințe din Amara, care a intrat la finanțare. Reabilitare se face prin Planul Național de redresare și reziliență, componenta C5. Avem niște termene, un termen de 9 luni pentru proiectul tehnic și semnarea contractului de lucrări – în cadrul acestor 9 luni, avem 3 luni pentru certificatul de urbanism și documentația de avizare a lucrărilor de intervenții”, a explicat Sandu. 

Primarul a mai spus că obiectivul este acela de a aduce aceste blocuri la o eficiență energetică mai mare decât este astăzi. „Vor fi reabilitate acoperișurile, sunt soluții tehnice moderne, de ultimă oră, astfel încât să nu mai existe probleme nici cu apa, nici cu intemperiile”. Alin Sandu este un exemplu pentru toți politicienii din România: acesta a demonstrat tuturor că un om competent își poate face datoria de primar.

Reamintim că Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR) cuprinde și o componentă ce vizează reabilitarea energetică a blocurilor. Deși în cursa pentru obținerea acestor fonduri s-au înscris șapte administrații locale, doar două au reușit să treacă în etapa evaluării – una dintre ele este Primăria Amara.

Cimpoi Adrian

Cimpoi Adrian este absolvent al Universității din București. După o perioadă în care a fost redactor și reporter pentru un post de televiziune, a decis să-și continuie drumul în presa scrisă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button