Internațional

Luxemburg a îngheţat active ruseşti în valoare de 5,5 miliarde de euro după declanşarea războiului din Ucraina

Nu mai puţin de 5,5 miliarde de euro din totalul de 17 miliarde de euro în active ruseşti îngheţate de UE după declanşarea de către Moscova a războiului împotriva Ucrainei se află în Luxemburg, a declarat marţi ministrul de externe Jean Asselborn în faţa parlamentului, relatează dpa.

”Dacă Rusia nu cedează, atunci noi sancţiuni sunt inevitabile”, a spus Asselborn. El a mai spus că este important că UE nu şi-a pus în pericol unitatea.

Nu poate exista „neutralitate” în ceea ce priveşte războiul Rusiei împotriva Ucrainei. Cei care nu condamnă Rusia acceptă legea celui mai puternic. „Istoria va decide cine a fost de partea cea bună”, a mai spus Asselborn.

Luxemburgul a livrat până acum arme şi material Ucrainei în valoare de 72 de milioane de euro, ceea ce reprezintă 16% din bugetul de apărare al Marelui Ducat.

Asselborn a salutat, în principiu, planurile de extindere a UE cu Ucraina şi statele din Balcanii de Vest. Totuşi, a spus el, chestiunea capacităţii de absorbţie a UE trebuie de asemenea discutată.

UE a adoptat până în prezent opt pachete de sancţiuni de la începutul invaziei ruseşti în Ucraina, în urmă cu opt luni.

Cimpoi Adrian

Cimpoi Adrian este absolvent al Universității din București. După o perioadă în care a fost redactor și reporter pentru un post de televiziune, a decis să-și continuie drumul în presa scrisă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button