Politică

Dan Tanasă(AUR): Statul român nu a încasat „niciun ban” din cele 91 de milioane de euro pentru vânzarea Termocentralei Mintia

Deputatul AUR Dan Tanasă a declarat miercuri că statul român nu a încasat „niciun ban” din cele 91 de milioane de euro pentru vânzarea Termocentralei Mintia, pentru că „nu există un contract de vânzare-cumpărare”, afirmând că vinovate pentru acest lucru sunt partidele din coaliţia de guvernare, care au vândut un bun strategic în plină criză economică.

„Nu există contract de vânzare – cumpărare, ar fi trebuit în mod normal să existe până în acest moment un contract de vânzare – cumpărare, n-a fost plătit niciun ban din cele 91 de milioane de euro şi vă reamintesc că în ultimii ani, potrivit informaţiilor din presă, statul român a cheltuit peste 150 de milioane de euro în retehnologizări la Mintia, pentru ca acum PSD, PNL şi UDMR să prezinte ca pe o mare victorie faptul că au vândut acest obiectiv strategic al României cu doar 91 de milioane de euro. Vom monitoriza în continuare subiectul, AUR a depus inclusiv o plângere penală pe această temă şi vă vom ţine la curent”, a afirmat Tanasă, la o conferinţă de presă.

Termocentrala Mintia a fost cumpărată, pe 26 august, cu 91,23 milioane de euro, fără TVA, de Mass Global Energy Rom, parte a grupului Mass Group Holding, în cadrul unei licitaţiei publice.

Centrala electrică a intrat în procedură de insolvenţă la data de 14 noiembrie 2019 şi este în conservare din vara anului 2021, în lipsa investiţiilor necesare pentru a putea respecta prevederile de mediu ale Uniunii Europene.

Cimpoi Adrian

Cimpoi Adrian este absolvent al Universității din București. După o perioadă în care a fost redactor și reporter pentru un post de televiziune, a decis să-și continuie drumul în presa scrisă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button