Politică

1,18 milioane de români trăiesc în sărăcie extremă

1.188.00 de români sunt în pragul de extremă sărăcie, conform datelor oficiale de la ministerul Fondurilor Europene, care le va acorda, începând de astăzi, pachete alimentare achiziționate în cadrul programelor europene, destinate persoanelor dezavantajate.

Alimente oferite ca ajutoare cu bani de la Uniunea Europeană

Ministrul Marcel Boloș a declarat, miercuri, că programul a început în 2020 și la fiecare 6 luni, persoanele dezavantajate incluse, peste un milion de persoane, primesc pachete alimentare în greutate de 25 de kilograme.

„La nivel de România, avem 1.188.000 de cazuri, deci oameni care sunt în pragul de extremă sărăcie şi pe care criza i-a afectat nu numai din punctul de vedere al preţului la utilităţi şi la bunurile de consum, iar pentru ei acest pachet de alimente este binevenit, întrucât le compensează o parte din cheltuielile pe care le au pentru traiul zilnic”, a declarat Marcel Boloş.

Ministrul a mers, miercuri, la depozitul din oraşul Urlaţi, unde are loc ambalarea pachetelor cu alimente.

„Valoarea pe care o avem pentru un pachet şi pe care am achitat-o este cu preţul ajustat de 190 lei. Dacă aceste alimente ar trebui cumpărate de la raft astăzi, ar trebui să plătească 260 de lei, deci iată ce înseamnă o achiziţie de alimente în regim centralizat”, a mai spus ministrul, adăugând că în marea majoritate sunt produse românești.

Pachetele conțin făină, mălai, ulei, compot și alte conserve și alimente neperisabile.

Cimpoi Adrian

Cimpoi Adrian este absolvent al Universității din București. După o perioadă în care a fost redactor și reporter pentru un post de televiziune, a decis să-și continuie drumul în presa scrisă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button