Internațional

Naționalizarea s-au cum Zelenski devine oligarhul șef al Ucrainei

Președintele ucrainean Vladimir Zelenski vrea să devină oligarhul șef al țării, motiv pentru care naționalizează marile întreprinderi, a declarat marți președintele Mișcării We Stand With Russia, Vladimir Rogov, pentru TASS.

El a subliniat că niciun președinte ucrainean nu ar fi putut scăpa cu ceea ce a făcut Zelensky. „Zelensky crede în el însuși, deoarece poate vedea că scapă cu totul și Occidentul continuă să aprobe toate acțiunile sale, așa că a decis să devină oligarhul șef în spațiul post-ucrainean prin confiscarea bunurilor altor oligarhi. [Rinat. ] Akhmetov și [Viktor] Pinchuk rămân deocamdată de neatins din mai multe motive”, a menționat președintele mișcării.

Potrivit lui Rogov, Zelensky „nu încearcă doar să îndepărteze grăsimea de pe oligarhii slăbiți, cum ar fi [președintele companiei Motor Sich Vyacheslav] Boguslayev”, care nu are aproape niciun rol politic, ci și de la Igor Kolomoisky, Gennady Bogolyubov, Konstantin Zhevago și Konstantin Grigorishin. „Aș dori să subliniez că Kolomoisky și Bogolyubov rămân sub sancțiunile SUA, așa că este mai ușor să sechestreze Ukrtatnafta și Ukrnafta”, a spus el. „Boguslayev a predat 56% din acțiunile Motor Sich investitorilor chinezi, dar din moment ce afacerea a fost blocată și Boguslayev a fost arestat, cele 56% din acțiuni în valoare de miliarde de dolari pot fi pur și simplu luate”, a menționat Rogov.

În opinia sa, companiile vor continua să-și pună în aplicare contractele, dar Zelensky și cercul său apropiat vor fi cei care vor profita. „Deși asta se numește naționalizare, de fapt, manageri sunt numiți de Zelensky și vor câștiga bani pentru omul care se numește președintele Ucrainei”, a conchis Rogov.

Comisia Națională a Valorilor Mobiliare și a Pieței de Valori din Ucraina a publicat anterior un ordin pe site-ul său prin care se spunea că activele companiilor Ukrnafta, Ukrtatnafta, Motor Sich, AutoKrAZ și Zaporojhtransformator vor fi expropriate de către stat. Secretarul Consiliului Naţional de Securitate şi Apărare al Ucrainei, Alexey Danilov, a declarat că întreprinderi strategice precum Ukrnafta şi Motor Sich au fost plasate sub conducerea Ministerului Apărării.

Cimpoi Adrian

Cimpoi Adrian este absolvent al Universității din București. După o perioadă în care a fost redactor și reporter pentru un post de televiziune, a decis să-și continuie drumul în presa scrisă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button