Știrile 60m.RO

În timp ce românii se tem că nu vor putea achita facturile la energie, Virgil Popescu călătorește în Abu Dhabi pe bani publici. Dan Tanasă: Cât mai tolerăm această politică dezastruoasă a Ministerului Energiei?

Majoritatea românilor se tem că nu vor putea face față cheltuielilor cu energia electrică și că nu își vor putea încălzi locuințele în această iarnă. Clasa politică este însă complet deconectată de la aceste probleme – ministrul Energiei, Virgil Popescu, participă la evenimente și face declarații sforăitoare, care nu au nicio finalitate pentru cetățeni. Dan Tanasă solicită Guvernului să pună capăt politicii dezastruoase a Ministerului Energiei și vină cu măsuri reale pentru a reduce impactul crizei energetice.

În perioada 31 octomrbie-3 noiembrie, Virgil Popescu a participat la ADIPEC 2022 – eveniment găzduit în Abu Dhabi, Emiratele Arabe Unite, care reunește peste 150.000 de lideri mondiali din domeniul energiei și la care taxa de participare ca delegat costă 5900 dolari. Costurile sunt suportate bineînțeles din bani publici. În urma participării la acest eveniment, ministrul Energiei, susținea, într-un mesaj publicat pe rețelele de socializare, că a discutat cu E.S. Suhail AlMazrouei – ministrul Energiei și Infrastructurii din Emiratele Arabe Unite, „despre cooperare în domeniul energiei, prin implicarea companiilor din Emiratele Arabe Unite în proiecte de investiții în producția de energie regenerabilă, nucleară, dar și despre diversificarea și intensificarea surselor de aprovizionare cu gaze naturale”.

El a arătat că, de asemenea, a avut dialog cu reprezentanții companiilor Masdar și Taqa care sunt interesați să investească în țara noastră.

Dincolo de aceste declarații, ministrul Energiei nu a făcut nimic concret pentru români: Guvernul condus Ciucă a modificat continuu ordonanțele de urgență de aproximativ un an, dar doar în beneficiul anumitor actori din piața de energie, punctează Dan Tanasă. Mai mult decât atât, Ordonanță de Urgență de modificare a Ordonanței de Urgență nr.119/2022 referitoare la plafonarea prețurilor la energie este blocată în Parlament.

Deputatul Dan Tanasă a supus atenției premierului Nicolae Ciucă toate aceste observații și a cerut acestuia să adopte măsuri reale:

„Mă întreb, retoric, domnule Prim Ministru, îi veți mai semna multe deplasări externe din banii contribuabililor români domnului Virgil Popescu?

Stimate domnule Prim Ministru, vă întreb cum este posibil să continuăm această politică dezastruoasă a Ministerului Energiei în ceea ce privește soarta sistemului energetic național? De ce pleacă domnul Ministru al Energiei în delegații externe în continuu și ne anunță despre viitoare investiții, când ar avea treabă de făcut în Guvernul României?

Cimpoi Adrian

Cimpoi Adrian este absolvent al Universității din București. După o perioadă în care a fost redactor și reporter pentru un post de televiziune, a decis să-și continuie drumul în presa scrisă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button