Politică

Fermierii din Satu Mare amenință că vor protesta cu tractoarele în centrul orașului

Fermierii din Satu Mare sunt în pragul falimentul şi ameninţă că dacă nu vor primi sprijin guvernamental, aşa cum li s-a promis, vor scoate utilajele pe străzile din municipiul Satu Mare, transmite publicația locală PortalSM.

Prefectul Radu Roca s-a întâlnit cu conducerea Uniunii de Ramură Națională a Cooperativelor din Sectorul Taurin BOVICOOP pentru a găsi împreună soluții la solicitările crescătorilor de bovine de lapte.

Fermierii solicită un ajutor concret din partea Ministerului Agriculturii încă din acest an deoarece ajutorul oferit pe cap de bovină de lapte pe fondul Cadrului temporar de criză aferent anului 2022 va fi achitat abia în 2023.

Reprezentantul fermierilor l-a informat pe prefect că din cauza costurilor tot mai mari la facturile de energie există riscul ca efectivele de bovine de lapte să se reducă drastic în județ iar prețul laptelui la raft și a produselor lactate să explodeze.

Cimpoi Adrian

Cimpoi Adrian este absolvent al Universității din București. După o perioadă în care a fost redactor și reporter pentru un post de televiziune, a decis să-și continuie drumul în presa scrisă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button