Internațional

Zeci de mii de italieni au cerut la Roma pace în Ucraina şi încetarea trimiterii de arme

Zeci de mii de oameni au mărşăluit sâmbătă la Roma pentru a cere pace în Ucraina şi încetarea trimiterii de arme de către guvernul italian pentru a lupta împotriva invaziei ruseşti, relatează AFP conform Agerpres.

”Nu războiului. Nu trimiterii de arme”, scria pe o pancartă mare purtată de manifestanţi – în număr de 30.000, potrivit cifrelor poliţiei citate de presa italiană – care scandau: „Daţi o şansă păcii!”

Italia, membru fondator al NATO, sprijină Ucraina de la începutul conflictului, la sfârşitul lunii februarie, în special prin furnizarea de arme.

Noul prim-ministru de extremă-dreapta, Giorgia Meloni, a declarat că acest lucru nu se va schimba şi că guvernul intenţionează să trimită mai multe echipamente militare în curând.

Dar unele voci, între care fostul prim-ministru Giuseppe Conte, spun că Italia ar trebui, în schimb, să intensifice negocierile.

”Armele au fost trimise la început pe motiv că ar fi împiedicat o escaladare”, a declarat un protestatar, Roberto Zanotto, pentru AFPTV. ”Nouă luni mai târziu, mi se pare că a avut loc o escaladare. Priviţi faptele: trimiterea de arme nu ajută la oprirea unui război, armele ajută la alimentarea unui război”.

Cimpoi Adrian

Cimpoi Adrian este absolvent al Universității din București. După o perioadă în care a fost redactor și reporter pentru un post de televiziune, a decis să-și continuie drumul în presa scrisă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button