Politică

Claudiu Târziu(AUR): MAE să îl declare în regim de urgență persona non grata pe politicianul maghiar Barna Bartha

Președintele CNC al AUR, Claudiu Târziu, cere Ministerului Afacerilor Externe să îl declare în regim de urgență persona non grata pe politicianul maghiar, Barna Bartha, după ce a amenințat cu spânzurătoarea jurnalista Paraszka Boroka de la Radio Târgu Mureș.

„Solicit autorităților de resort de la București să-l declare imediat persona non grata pe cetățeanul maghiar Barna Bartha și să se asigure că acesta nu va mai intra niciodată pe teritoriul României.

Reprezentant al partidului extremist Mi Hazánk, Barna Bartha a amenințat-o cu spînzurătoarea pe jurnalista Parászka Boróka de la Radio Tîrgu Mureș, cetățean român de etnie maghiară.

Nu putem accepta la nesfîrșit libertinajul impertinent și nerușinat față de România al unor personaje politice mai mult sau mai puțin exotice din Ungaria, care acum capătă aspecte de violență criminală îndreptată inclusiv contra etnicilor maghiari cu cetățenie română, pe care statul român are obligația să-i apere.

Solicit, de asemenea, ca sancționarea fermă în acest caz să fie un exemplu de urmat în toate situațiile în care demnitatea și securitarea românilor sînt călcate în picioare, ceea ce se întîmplă de mult timp fără vreo consecință.”, a declarat senatorul, Claudiu Târziu.

Cimpoi Adrian

Cimpoi Adrian este absolvent al Universității din București. După o perioadă în care a fost redactor și reporter pentru un post de televiziune, a decis să-și continuie drumul în presa scrisă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button