Internațional

Liz Truss i-ar fi trimis un mesaj Secretarului de stat al SUA, Anthony Blinken, cu textul ”s-a făcut” la un minut după exploziile de la Nord Stream

Fostul premier al Marii Britanii, Liz Truss, i-ar fi trimis un mesaj Secretarului de stat al SUA, Anthony Blinken, cu textul ”s-a făcut” imediat după avaria de la gazoductele Nord Stream, indică relatări din presa internațională.

Informația privind mesajul lui Truss către Blinken legat de incidentul de la gazoductele Nord Stream 1 și 2 au apărut în mass-media electronice occidentale cu o zi înainte. Există declarația făcută, în acest sens, de fondatorul site-urilor de partajare de fișiere Megaupload și Mega, Kim Dotkom. Potrivit spuselor sale, fostul șef al guvernului britanic i-ar fi trimis mesajul Secretarului de stat al SUA la un minut după explozia de la gazoducte și înainte ca altcineva să afle.

La sfârșitul lunii septembrie, pe gazoductele Nord Stream 1 și Nord Stream 2 a fost înregistrată o scădere a presiunii și o scurgere de gaze. Ulterior, reprezentantul Centrului de seismologie al Suediei, Bjorn Lund, a anunțat că, în perimetrul conductelor de transport al gazelor naturale au fost înregistrate două puternice explozii subacvatice în momentul accidentului.

Cimpoi Adrian

Cimpoi Adrian este absolvent al Universității din București. După o perioadă în care a fost redactor și reporter pentru un post de televiziune, a decis să-și continuie drumul în presa scrisă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button