JUSTIȚIE

A leșinat în pușcărie după decizia ÎCCJ: Elena Udrea a ajuns la spital

Elena Udrea a ajuns la spital, joi, conform surselor G4Media. Fostul ministru, în vârstă de 49 de ani, ar fi leșinat în penitenciar. Ambulanța a fost chemată la 11:36, iar fostul ministru era conștient în momentul venirii autospecialei.

Udrea a fost transportată la Unitatea de Primiri Urgențe Ploiești pentru investigații medicale.

Elena Udrea a fost diagnosticată cu lipotimie (leșin, n.red.). Fostului ministru i se fac investigații suplimentare și e foarte posibil să nu rămână internată.

Incidentul are loc la două zile după ce ÎCCJ a respins ca nefondată contestaţia la executare formulată de Elena Udrea în dosarul Gala Bute, în care a fost condamnată la şase ani de închisoare și pentru care se află în Penitenciarul Târgșor. Decizia judecătorilor nu este definitivă.

Context

La 5 iunie 2018, Elena Udrea a fost condamnată definitiv în Dosarul Gala Bute la 6 ani de închisoare cu executare. În dosar au mai fost condamnați și Rudel Obreja, fostul președinte al Federației Române de Box, care a primit cinci ani de închisoare cu executare. Rudel Obreja a fost eliberat în urmă cu câteva luni pentru a se trata de o boală gravă.

Eliberarea lui a avut loc după ce Obreja a scris în repetate rânduri pe Facebook că cere să i se recunoască dreptul conferit de Lege, al întreruperii executării pedepsei, pentru a începe demersurile medicale în România sau în străinătate.

Alte condamnări în dosarul Gala Bute au mai fost: Tudor Breazu, administratorul terenurilor de la Nana deţinute de Elena Udrea, trei ani de închisoare cu executare; Ştefan Lungu, fost consilier al Elenei Udrea, un an şi şase luni cu suspendare; Gheorghe Nastasia, fost secretar general în Ministerul Dezvoltării Regionale şi Turismului, patru ani de închisoare cu suspendare sub supraveghere; Ana Maria Topoliceanu, fost director al Companiei Naţionale de Investiţii, trei ani de închisoare cu suspendare, şi Dragoş Marius Botoroagă, administratorul unei firme, doi ani şi şase luni cu suspendare.

Fostul ministru al Economiei Ion Ariton a fost achitat pentru acuzaţiile de participaţie improprie la abuz în serviciu şi folosire a influenţei în scopul obţinerii de foloase necuvenite.

Cimpoi Adrian

Cimpoi Adrian este absolvent al Universității din București. După o perioadă în care a fost redactor și reporter pentru un post de televiziune, a decis să-și continuie drumul în presa scrisă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button