Internațional

Ucraina: 1.000 de puncte de încălzire vor fi înfiinţate în Kiev în caz de urgenţă

Autorităţile locale se pregătesc să înfiinţeze 1.000 de puncte de încălzire în Kiev, în cazul în care „nu va exista nicio sursă de electricitate, apă şi căldură” din cauza atacurilor constante ale Rusiei asupra infrastructurii critice a Ucrainei, a declarat primarul oraşului, Vitali Klitschko, transmite The Kiev Independent.

Locuitorii Kievului s-ar putea încălzi, ar putea să bea o băutură caldă, să îşi încarce telefoanele şi să primească ajutorul necesar în aceste puncte de încălzire, potrivit lui Klitschko. 

 Anterior, marţi, Klitschko a declarat că alimentarea cu apă şi electricitate în Kiev a fost complet restabilită după atacul cu rachete al Rusiei din ziua precedentă. Oraşul încă mai implementează întreruperi de curent pentru a stabiliza funcţionarea sistemului energetic. 

Lovitura rusă asupra unei instalaţii de infrastructură energetică din apropierea capitalei ucrainene din 31 octombrie a provocat întreruperi de apă pentru 80% dintre gospodăriile din oraş şi întreruperi de electricitate în 350.000 de locuinţe. 

Cimpoi Adrian

Cimpoi Adrian este absolvent al Universității din București. După o perioadă în care a fost redactor și reporter pentru un post de televiziune, a decis să-și continuie drumul în presa scrisă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button