JUSTIȚIE

Mai mulți angajaţi ai Senatului României, suspectați de implicare într-o schemă de obținere a unor credite cu documente false: prejudiciu de 5,7 milioane de lei

Polițiștii din Prahova au cerut cerut Senatului României informații legate de mai mulți angajați bănuiți că ar fi participat la o schemă frauduloasă de obținere de credite, au declarat surse judiciare.

Secretarul general al Senatului, Mario Oprea a confirmat pentru agenția News.ro că în 23 septembrie a primit o Ordonanţă de predare a unor documente, din partea Inspectoratului de Politie Prahova, iar aceste documente au fost trimise încă de atunci.

Senatul a solicitat Parchetului Prahova să le comunice dacă există calitatea de suspect şi dacă s-a dispus începerea umăririi penale în cazul vreunei persoane din acea listă. El a menţionat că încă nu au primit niciun răspuns.

În 15 septembrie, poliţiştii Inspectoratului de Poliție Județean Prahova au făcut 7 percheziții în București și județele Călărași, Dâmbovița și Ilfov, la persoane bănuite de comiterea infracțiunilor de înșelăciune, înșelăciune cu consecințe deosebit de grave, fals în înscrisuri sub semnătură privată și fals în declarații.

La acel moment, 8 persoane au fost conduse la sediul poliției pentru audieri. Prejudiciul cauzat este de 5.700.000 de lei.

Poliția susține că, în perioada 2015-2022, persoanele bănuite ar fi solicitat și obținut 163 de credite de la mai multe C.A.R.-uri din țară, folosind documente care conțineau date nereale privind condițiile necesare obținerii împrumuturilor.

Cimpoi Adrian

Cimpoi Adrian este absolvent al Universității din București. După o perioadă în care a fost redactor și reporter pentru un post de televiziune, a decis să-și continuie drumul în presa scrisă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button