Politică

Dan Tănasă somează ANAF să spună oficial: Iohannis a dat banii înapoi pentru chiriile ilegale

”De șapte ani, statul român se împiedică în tentativa de a redeveni proprietarul casei din Sibiu care l-a îmbogățit pe președintele Klaus Iohannis” amintește AUR, printr-o interpelare parlamentară a deputatului Dan Tănasă adresată șefului ANAF, Lucian Heiuș

”Cât timp a fost parțial în proprietatea familiei președintele României, până la decizia definitivă prin care i-a fost luată doar jumătate din casa din Nicolae Bălcescu nr. 29, i-a adus familiei Iohannis aproape 1,3 milioane de lei, adică în jur de 260.000 de euro la cursul actual, potrivit unor documente ANAF. Suma reprezintă chiria spațiului comercial plătită de Raiffeisen Bank pentru o sucursală într-o zonă premium a Sibiului, o zonă cu văd, în centrul orașului, pe artera pietonală care duce spre Piața Mare” afirmă deputatul, care cere ANAF să informeze:
1) Dacă statul român a redevenit proprietarul imobilului în discuție după 7 ani de la sentința definitivă din 2015?
2) Dacă familia Iohannis a restituit statului suma de 260.000 de euro, bani proveniți din închirierea imobilului care ar fi fost dobândit nelegal?
3) Ce măsuri a întreprins ANAF pentru recuperarea prejudiciului în cazul caselor dobândite în mod fraudulos de către familia Iohannis?

Cimpoi Adrian

Cimpoi Adrian este absolvent al Universității din București. După o perioadă în care a fost redactor și reporter pentru un post de televiziune, a decis să-și continuie drumul în presa scrisă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button