Politică

Ciolacu: Antreprenorul român produce mai mult profit decât marile corporații străine. Trebuie să îi supraimpozităm

Președintele PSD, Marcel Ciolacu, a declarat, miercuri seara, că, în ciuda opiniilor dure ale unor analiști și oameni de afaceri, nu își schimbă părerea că, pe o perioadă limitată de timp, trebuie supraimpozitate marile afaceri, cele de peste 100 de milioane de euro.

„Antreprenorul român produce mai mult profit decât marile corporații străine. Sunt în jur de 320 de mari companii în România cu cifra de afaceri peste 100 de milioane de euro, iar acestea plătesc în medie cam 0,8% impozit pe profit, adică mai puţin decât acel 1% pe care îl achită microîntreprinderile românești. Această situație nu poate reprezenta un mediu de afaceri concurențial și echitabil. De aceea, în ciuda opiniilor dure ale unor analiști sau oameni de afaceri, eu nu îmi schimb părerea că este nevoie de o supraimpozitare cu caracter temporar a marilor afaceri, cele de peste 100 de milioane de euro”, a afirmat Marcel Ciolacu.

Liderul PSD a apreciat că, „dacă ar exista curaj politic”, prin această măsură ar fi asigurate resursele necesare pentru domenii precum educație sau sănătate.

„Eu reprezint un partid care dorește să protejeze capitalul românesc într-o competiţie cel mai adesea inegală cu marile companii străine. Nu vrem să ne luptăm cu multinaționalele, dimpotrivă, credem că investițiile străine sunt necesare și pot dezvolta România. Vrem să stabilim însă nişte reguli care să se aplice tuturor. Până vom construi acest cadru, datoria noastră este să susținem din toate puterile mediul antreprenorial românesc”, a adăugat Ciolacu.

Cimpoi Adrian

Cimpoi Adrian este absolvent al Universității din București. După o perioadă în care a fost redactor și reporter pentru un post de televiziune, a decis să-și continuie drumul în presa scrisă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button