Internațional

Oficial ucrainean: Dacă aveți un generator pe care nu îl folosiți sau îl folosiți rar – vă rugăm să vă gândiți să-l oferiți Ucrainei. Ne așteaptă o iarnă dificilă, dar vom învinge

Un oficial ucrainean a cerut oamenilor să doneze încălzitoare și generatoare pentru Ucraina, în condițiile în care țara continuă să sufere pene de curent în urma loviturilor rusești asupra instalațiilor energetice, relatează Sky News.

Consilierul Anton Gerashchenko, din cadrul Ministerului Afacerilor Interne, a scris pe Twitter: „Cel mai bun sprijin pentru Ucraina astăzi, în afară de arme, sunt sursele autonome de electricitate și căldură.

„Dacă aveți un generator pe care nu îl folosiți sau îl folosiți rar – vă rugăm să vă gândiți să-l oferiți Ucrainei. Ne așteaptă o iarnă dificilă, dar vom învinge”.

În ultimele săptămâni, Kremlinul a atacat infrastructura critică a Ucrainei cu valuri după valuri de lovituri aeriene – lăsând oamenii fără electricitate, căldură și apă.

Luni, părți mari din Kiev au fost deconectate de la alimentarea cu energie electrică și apă după ce lovituri rusești au lovit infrastructura critică din capitală, Harkov și alte orașe.

Seria de atacuri a părut a fi o represalii aparentă la ceea ce Moscova a pretins a fi un atac ucrainean asupra Flotei sale din Marea Neagră în weekend.

Geraschenko a adăugat că cei care doresc să le doneze ar trebui să contacteze ambasada ucraineană din țara lor.

Cimpoi Adrian

Cimpoi Adrian este absolvent al Universității din București. După o perioadă în care a fost redactor și reporter pentru un post de televiziune, a decis să-și continuie drumul în presa scrisă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button