Internațional

Locuitorii Kievului stau la coadă la cișmelele publice, după bombardamentele rușilor de luni care i-au lăsat fără apă

Locuitorii din Kiev se confruntă cu probleme tot mai mari după bombardamentele de luni, în urma cărora mai multe zone din oraș au rămas fără energie electrică și apă.

Primarului capitalei ucrainene, Vitali Klitschko, spuna luni că „80% dintre locuitorii Kievului sunt acum fără apă din cauza atacurilor cu rachete ale ocupanților”.

„O parte a capitalei este lipsită de energie electrică. În unele zone nu există alimentare cu apă. Toate serviciile încercăm să le repunem în funcțiune”, a declarat primarul din Kiev.

Locuitorii din Kiev stau la rând să ia apă de la cișmelele publice după ce au rămas fără apă. Rușii au lansat, luni, 50 de rachete asupra capitalei Ucrainei, dar și asupra mai multor zone din Harkov, centrala hidroelectrică Nipru din Zaporojie. La Kiev au fost cel puțin cinci  explozii.

În Harkov, călătorii au fost prinși în metrou și tramvaie ore întregi. Compania care administrează rețeaua electrică spune că în curând nu va mai avea echipamentele necesare pentru reparații.

Vladimir Putin, noi amenințări: „Nu este tot ce am fi putut face”

Vladimir Putin a declarat că bombardamentele masive de luni au fost un răspuns parțial la atacurile cu drone din weekend asupra flotei Mării Negre. Liderul rus a spus că nu e tot ce ar fi putut face armata sa, lăsând să se înțeleagă că ce e mai rău abia acum începe.

Întrebat într-o conferință de presă despre posibilitatea unor discuții de pace cu Ucraina, Putin a spus: „Nu este posibil: Pentru a putea începe să facem propuneri la discuții, mai întâi trebuie să aibă loc discuțiile… Iar acum, în general, ei își interzic să discute cu noi. Ei bine, cum putem acum să discutăm despre posibile acorduri dacă nici măcar nu există dorința celeilalte părți de a vorbi cu noi? Vom aștepta, poate se vor coace niște condiții necesare. Iar bunăvoința noastră este cunoscută – nu este supusă niciunei modificări și îndoieli”.

Cimpoi Adrian

Cimpoi Adrian este absolvent al Universității din București. După o perioadă în care a fost redactor și reporter pentru un post de televiziune, a decis să-și continuie drumul în presa scrisă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button