PoliticăȘtirile 60m.RO

George Simion către Clotilde Armand: Nu îl jigniți pe Brâncuși

George Simion reacționează la expoziția organizată de către Primăria Sectorului, 1 cu ocazia zilei de naștere a lui Constantin Brâncuși. Liderul AUR susține că exponatele nu au nicio legătură cu operele celebrui sculptor și că decizia de a le prezenta publicului este complet nepotrivită într-o asemenea zi.

„Stimată doamnă Primar Clotilde Armand,că vă plac exponatele pe care le-ați adus în sediul instituției publice pe care o conduceți – unde au acces liber și copiii – este una. Dar să puneți semnul egal între creaturile desprinse din imaginația unui anarhist pe steroizi și Coloana Fără Sfârșit a lui Brâncuși este impardonabil. Fiind, probabil, mai familiară cu istoria Franței decât a României, permiteți-mi să vă amintesc că sculptura lui Brâncuși s-a numit Coloana Sacrificiului Infinit sau fără de sfârșit și este un omagiu adus jertfei pe care românii au dat-o pentru realizarea Marii Uniri. Jertfa de sine pentru realizarea unui ideal comun, Unirea tuturor românilor, a fost ceea ce i-a deranjat pe bolșevici.

Ar putea fi o imagine cu stând în picioare şi monument

Din păcate, stimată doamnă, doar bolșevicii pot aplauda exponatele cu gen incert, cum îi plac domnului Cioloș, pe care le-ați adus în sediul instituției pe care ați fost aleasă s-o conduceți, de urmașii celor omagiați de Brâncuși”, se arată în mesajul transmis de Simion edilului sectorului 1 al capitalei.

Back to top button