Știrile 60m.RO

Gianina Șerban (AUR) susține că plafonarea prețului la energie nu este suficientă. Ministerul Energiei trebuie să vină cu măsuri reale și sigure pentru români!

Plafonarea prețului la energie, ca unică soluție pentru facturile uriașe la energie electrică, nu este suficientă, atrage atenția Gianina Șerban, deputată AUR de Ilfov. Aceasta solicită Ministerului Energiei să vină cu măsuri reale și sigure pentru români, ținând cont că sezonul rece este foarte aproape.

Potrivit informațiilor din presă, până la 1 noiembrie, Guvernul ar putea veni cu o nouă Ordonanță de Urgență prin care se reglementează piaţa energiei electrice din 1 ianuarie 2023. Astfel, se vehiculează plafonarea prețurilor până la sfârșitul anului 2023 la 0,68 RON pentru cei cu consum mai mic de 255 kwh/lună, la 1 RON/kwh pentru cei ce depășesc acest plafon și de 1,3 RON pentru marii consumatori.

Gianina Șerban susține că, pe lângă soluția plafonării prețurilor la energie, mai este nevoie și de alte măsuri pentru a-i ajuta pe români să facă față cheltuielilor. Aceasta a transmis o sesizare către Ministerul Energiei prin care a solicitat mai mult informații privind soluțiile pe care le va propune Guvernul în acest sens. Deputata AUR a subliniat că prețurile produselor au avut o creștere incredibil de mare în ultima vreme și, ținând cont de evoluția acestora, este foarte probabil ca prețurile să se dubleze.

Suntem deja la finalul lunii octombrie și foarte aproape de iarnă, probabil o iarnă istorică în care românii vor îngheța la propriu în casele lor pentru că nu își permit să plătească prețurile exagerat de mari la energie electrică și gaze”, a punctat deputata AUR, care a solicitat răspuns la următoarele întrebări:

  1. Care este poziția ministerului pe care îl coordonați, în condițiile menționate în spațiul public?
  2. Plafonarea prețului energiei se va face până la finalul anului 2023?
  3. La ce preț se va face plafonarea?
  4. Care sunt soluțiile instituțiilor din subordinea ministerului pentru a produce energie electrică mult mai ieftină?

Cimpoi Adrian

Cimpoi Adrian este absolvent al Universității din București. După o perioadă în care a fost redactor și reporter pentru un post de televiziune, a decis să-și continuie drumul în presa scrisă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button