Internațional

Aproape jumătate din sistemul energetic ucrainean a fost distrus

În timpul unei întâlniri cu comisarul european pentru energie, Kadri Simson, pe 1 noiembrie, președintele Volodymyr Zelensky a spus că Ucraina trebuie să înceteze exportul de energie electrică în țările europene „din cauza atacurilor rusești cu rachete și drone, care au distrus 30-40% din sistemul său energetic. ”, notează kyivindependent.

Pe 31 octombrie, Rusia a lansat pentru a treia oară în ultima lună un atac în masă asupra instalaţiilor energetice ale Ucrainei în ora de vârf de luni. Au fost lovite siturile critice de infrastructură din Kiev, Harkov, Zaporizhzhia, Cherkasy, Kirovohrad, Cernăuți și Dnipropetrovsk.

Prima rachetă în masă a Rusiei asupra infrastructurii energetice a Ucrainei din 10 octombrie a forțat Ucraina să înceteze exportul de energie electrică către Uniunea Europeană pentru a-și stabiliza propria rețea. Sistemul de electricitate al Ucrainei a fost integrat în rețeaua europeană în martie 2022.

Cimpoi Adrian

Cimpoi Adrian este absolvent al Universității din București. După o perioadă în care a fost redactor și reporter pentru un post de televiziune, a decis să-și continuie drumul în presa scrisă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button