Internațional

Ucraina rămâne în beznă: Nu se poate estima cât vor dura întreruperile de curent

Dmitro Sakharuk, directorul executiv al companiei ucrainene de energie DTEK, declară că, după ultimul val de atacuri cu rachete ruseşti, nu este posibil să estimeze cât vor dura întreruperile de curent, iar Kievul va rămâne fără echipamentele necesare reparării reţelei electrice, relatează CNN.

În funcţie de daune, a mai spus Sakharuk, întreruperile de curent ”ar putea dura 6, 7, 8 ore”.

”Dacă daunele sunt critice şi nu există altă rezervă de alimentare cu energie pentru consumatori, atunci ar putea dura şi mai mult. Trebuie să fim pregătiţi. Programele pe care le-am făcut pentru întreruperile de curent sunt de 4-6 ore.”

”Din păcate, am epuizat deja stocul de echipamente pe care le aveam în depozitele noastre după primele două serii de atacuri care au loc din 10 octombrie. Am putut achiziţiona nişte echipamente. Dar, din păcate, costul echipamentului este acum estimat la sute de milioane de dolari”, a declarat oficialul pentru televiziunea ucraineană.

El a mai subliniat că Ucraina întreprinde eforturi de a-l cumpăra sau obţine de la partenerii săi.

”Aceasta este o problemă pentru toţi inginerii energetici. Pierderile cumulate de ieri sunt de sute de milioane de dolari pentru compania noastră”, a conchis Sakharuk.

Cimpoi Adrian

Cimpoi Adrian este absolvent al Universității din București. După o perioadă în care a fost redactor și reporter pentru un post de televiziune, a decis să-și continuie drumul în presa scrisă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button